Συνθήκες συντήρησης:
- Οι χώροι να είναι καλά αεριζόμενοι
- Η θερμοκρασία που πρέπει να υπάρχει είναι περίπου 14°C
- Η υγρασία του χώρου να είναι 50% με 60%
Χώροι αποθήκευσης:
- Να μην είναι κοντά σε σημείο που έχουμε τον βραστήρα και να μην είναι πάνω από εστίες κουζίνας καθώς οι υδρατμοί από κατσαρόλες θα εισχωρήσουν στα ντουλάπια και αλλοιώσουν τα προϊόντα.
- Μακριά από εστίες θερμότητας, καλοριφέρ, εστίες κουζινών, ηλεκτρικοί φούρνοι κ.τ.λ.
- Λόγω της αυξημένης θερμοκρασίας μπορεί να υπάρξει αλλαγή στην ένταση της γεύσης και στην ποιότητα του προϊόντος.
Συσκευασία αποθήκευσης:
- Αφήνουμε το προϊόν στην αρχική του συσκευασία καθώς αυτή είναι κατάλληλη για το συγκεκριμένο προϊόν και κάθε φορά που αφαιρούμε προϊόν από αυτή προσπαθούμε να την κλείσουμε αφαιρώντας όσο περισσότερο αέρα γίνεται ώστε να μειώσουμε τις συνθήκες αλλοίωσης των προϊόντων.
- Όταν υπάρχει αέρας μέσα στη συσκευασία υπάρχει και η υγρασία, συνθήκες κατάλληλες για αλλοίωση του προϊόντος.